Dett ska ju kontrolleras: Besiktning

Dagen började bra. Kunde haft sovmorgon, men besiktningen var bokad till klockan 8 så jag fick snällt sätta mig på bussen redan vid sju då mannen hade bilen till jobb. Väl framme var vi en kvart tidiga och blev bjudna på kaffe av säljaren som meddelade att hon tänkte smita iväg på jobb så fort besiktningsmannen och mäklarassistenten dykt upp. Klockan tickade på…

20 över 8 ringer telefonen. Besiktnings-Lasse meddelar att han försovit sig och kommer ta ytterligare en timme på sig att komma fram. Mäklarassistenten dyker upp och ursäktar sin sena ankomst. Vi dricker mer kaffe.

Halv tio knackar det på dörren och besiktnings-Lasse är på plats! Vi kan börja.  Vid ett sätter vi oss i köket och går igenom vad som hittats, vad som är gjort och vad de borde gjort istället och hur vi kan lösa det (oftast genom at ta dit fler kontrollanter som kan berätta ännu mer om vad som är fel och ännu fler sätt att rätta till dem på. Givetvis till en extra kostnad.) Huset ser bra ut, vissa småsaker och en del stora saker med för den delen behöver rättas till, men inget som är omöjligt eller som vi inte har räknat med. Källaren tex, var i perfekt skick. Besiktnings-Lasse tyckte det var ett fint, gediget hus med mycket charm. Det är sweet. Nu ska vi bara sälja lägenheten också….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: