Det är mycket trädgård

Jag håller mig ute så fort solen behagar titta fram och det gör den idag! Har påbörjat projektet med att rensa längs häcken, och det växer en åker mellan varje ”häck-planta”…Jag håller sakta men säkert på att förvandlas till något av en maskros-elimenerings-expert, suprise liksom!

Har väl kommit ungefär två meter, som är färdigrensade och klara och har redan värk i händerna. jag måste härdas, helt enkelt! Denna biten kanske inte är det roligaste, men det ska göras och det är ändå ganska behagfullt att vara där ute och pilla, byta några ord med grannen, rynka på ögonbrynen så fort man ser en kaja närma sig skorstenen och le lite fånigt så fort man ser något nytt som slagit ut!

Den här busken är ett bekymmer. den står längs husets ena kortsida och man kommer knappt förbi där längre. Hittills har den varit grön och fin men över en natt blev den såhär…ful!? Det lutar åt att den ska få…somna in, men Frank tycker att den är toppen! Han har nämligen gjort en liten kojja därinne. Någon som vet vad det kan vara för något?

Annonser
7 comments
 1. Åsa said:

  Ingen anning av vad det är. Men prova klipp bort de vissna bladen. Kör med häcksax eller klipp bort med sekatör. Lycka till!!!

 2. Annika said:

  Heej
  Ulla och jag tror att det är en Rhododendron.
  🙂
  / Annika & Ulla

  • men dom brukar väl krylla sina blad? dessa är mer lagerblads-aktiga…

 3. Åsa said:

  Kan vara en azalea men svårt att säga… är där knoppar på den lr?

 4. Åsa said:

  Gör så att du klipper bort de översta bladen och om ni har öppen spis så ta lite av askan och lägg på jorden…
  Lycka till!!!

 5. Åsa said:

  Kan vara någon slags lager buske… Frågade en tjej i kassen för vi hade en liknande buske på skolan… Och håll koll på den… för är det en lager så är det Prunus släktet och då ska man inte klippa dom nu för då blöder dom… Så håll koll på den… Lycka till!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: