Utökning av trädgårdslandet

Jag vet inte om jag är helt fel ute, men jag vill odla lite lök också. Vitlök har jag läst att man sätter i September-November och skördar sommaren efter, så där är jag inte för sent ute. Men hur är det med vanlig lök? Och Purjo, det hade också varit fint? Nu börjar hjag dessutom bli sugen på potatis, men det är säkert på tok för sent att sätta själv…Nåja, man får börja någonstans, och jag började med att gräva upp vimmlet av ogräs och oidentifierade plantor som står brevid äckel-komposten (som också ska få tacka för sig, ska bara ta tag i det ordentligt först!) Klippte lite i hassel-trädet så jag slipper få grenar i hela huvudet så fort jag vistas där ute, och nu blir det att gräva lite till, köpa jord, gödsla lite och sen komma på exakt vad det är som ska få växa här!

Frank ville vara med, men för att vara ärlig förstörde han mest. Hade han bara kunnat gräva i rätt riktning, och precis där jag ville så hade det varit en sak. Nu slutade det med att pumpan fick ta skydd från flygande jordhögar och dillen helt höll på att försvinna.  Jag spenderade ungefär en timme här ute idag, och hade gärna varit kvar längre för att få det klart, men arbetet kallar. Nåja, snart är jag långledig och jag hörde rykten om att det fina vädret var på väg tillbaka! Då blir det mer trädgård! En sak till!

Vad tusan är det här???? Det växer överallt, och snabbt, tar sig upp i pallkragarna, mellan hallonbuskarna, in i rabarbern och jag hinner inte få väck hälften innan lika mycket tittar upp på något nytt ställe! Det kommer tillbaka på en kvart fast jag tycker jag är duktig med att få bort rötter…HJÄLP!

Annonser
5 comments
 1. Camilla said:

  Men gumman de e ju kirskål…heeelt omöjligt å få bort, men ätbart 🙂
  Ring mormor Parnefält så har hon säkert koll på hur man fixar bort.
  Puss

  • Jag visste inte att det såg ut så bara! =O Vi ska till mormor imorgon, bjudit in oss på middag, kanske ska ta med en bukett kirs då, haha!

 2. Åsa said:

  Du kan plantera lök nu… Finns sätt lök.. Porjo kan du köpa frö och så… Finns vinderhärdiga och inte…
  Man kan hitta potatis som är förgrodda då kan du sätta dom.. Men visst kan du sätta nu men det tar lite tid innan dom kommer upp bara….
  Detta kallas Kirskål… världens ogräs… Man blir aldrig av med det… Har långa rötter på alla håll.. Det ända du kan göra är att köra utmattningsmetoden.. Klipp och klipp och klipp lite till.. Dom har ca 1.5 m långa rötter.. Man kan sätta en rotspärr som hindar dom att sprida sig man har man fått in dom kan det blir svårt att bli av med dom…
  Lycka till!!!

 3. Asså, du har ju gått och blivit min trädgårdsguru! Kirskålen har man ju hört talas om, trodde bara inte den såg ut så….Då är det bara att fortsätta kämpa!

 4. Åsa said:

  Glad att jag kan hjälpa till… Läser inte till trädgårdsmästare för inget =))

  Lycka till!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: