Middagstips

Ahhh, denna ljuva skördetid! Från trädgården hämtades potatis, örter, lök, vitlök och squash. På Ica inhandlades tomater, chili, chorizo och paprika. Jag började med att skålla tomaterna för att de skulle bli skinnfria och fina

20130808-185918.jpg
Efter det hackades grönsakerna ( förutom tomaterna!) och korven i hyfsat stora bitar och bryntes på i en stor gryta. På med de örter man tycker om, salt och svartpeppar och låt allt svettas och gotta till sig ordentligt.

20130808-190215.jpg
Efter det gott folk, skivas de nakna tomaterna och läggs ovanpå de andra grönsakerna som ett lock. Sänk värmen, på med ett riktigt lock och låt stå i cirkus en timme!

20130808-190432.jpg
Nu är det dags att duka fram knäckebröd och smör, lite crème fraîche, något kallt att dricka och toppa gärna med ett par tända ljus! Det här är gott som tusan! Jag äter den gärna utan korv, men mannen i huset är så ovegetarisk som det bara går så han får man fjäska för! Ett tips är att byta korven mot nötfärsbollar, som ni bara lägger mellan grönsakerna och tomaten, det fungerar riktigt bra! Så, bon appetit!

20130808-190855.jpg

Annonser
1 comment
  1. Lina said:

    Åh, det ser väldigt gott ut! Jag har mycket tomater i trädgården så jättebra med recept där jag får användning för dem! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: